Welke constitutie heb jij?

Kapha

Voor opbouw en groei in je lichaam wordt gezorgd door de bio-manager Kapha. Mensen met een Kapha-constitutie zijn stabiel, zowel lichamelijk als geestelijk. Kapha is stevig en sterk. Dit maakt dat ze eerder in gewicht zullen aankomen dan mensen met een Pitta of Vata constitutie. Ze zijn niet snel ziek.

Kapha is verbonden met de seizoenen lente en winter, de seizoenen van kou en vocht. Beweging is belangrijk voor het Kapha-type.

Pitta

Pitta is de bio-manager die alle omzettingen in je lichaam vertegenwoordigd. Dit zijn alle chemische processen in je lichaam. Mensen met een Pitta basisconstitutie zijn het meest intensief, ofwel vurig, en doelgericht. Ze kunnen erg hongerig zijn doordat hun spijsvertering snel is.

Pitta is verbonden met de zomer, het seizoen van veel zon en warmte. Verkoeling, stilte en verzachting zijn zeer belangrijke factoren voor het Pitta-type om in balans te blijven.

Vata

Vata is de bio-manager die verantwoordelijk is voor alle beweging in je lichaam. Mensen met een Vata basisconstitutie zijn het meest bewegelijk, veranderlijk en gevoelig, zowel fysiek als mentaal.

Vata is verbonden met het seizoen herfst, waarin verandering en beweging dominant zijn. Een Vata-type is gebaat bij rust en regelmaat.