Mesologische behandeling

Mesologische behandeling

Mesologische behandeling

Mesologische behandeling

Op basis van mijn bevindingen tijdens het onderzoek kom ik tot de keuze van een behandelaanpak. De nadruk ligt op voeding en leefgewoonten. Dit kunnen tijdelijke aanpassingen zijn om een verstoring te verhelpen, maar ook aanpassingen passend bij wie jij bent. Bij hoe je gebouwd bent en hoe je stofwisseling functioneert. Verder maak ik gebruik van voedingssupplementen.

Dat kunnen zijn:

  • orthomoleculaire voedingssupplementen (vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren, antioxydanten e.d.)

  • homeopathie, waarbij vooral met lage verdunningen (oertinctuur tot en met D12) wordt gewerkt, en

  • (ayurvedische) kruiden (fytotherapie)

Deze middelen test ik met de EFD-meetapparatuur, zodat van te voren een behoorlijke inschatting kan worden gemaakt of het middel wel of niet gaat aanslaan. De behandeling is voor iedere patiënt en elke klacht weer anders. Vooral voor mensen met chronische klachten blijkt dit een heilzame benadering te zijn; klachten, waar mensen vaak al jaren mee rondlopen, verminderen of verdwijnen helemaal!

Na het plannen van een afspraak mail ik je een anamneseformulier met vragen over jouw klacht(en), jouw medische voorgeschiedenis, leefgewoontes en dergelijke. Ook krijg je een formulier om je voeding- en dranken een dag of vijf bij te houden. Je vult de vragenlijst en het voedingsdagboek in en neemt deze ingevuld mee naar het consult. Dit bespreken wij dan samen tijdens het eerste consult. In datzelfde consult volgt het onderzoek bestaande uit de pols- en tongdiagnose, de elektrofysiologische diagnostiek en het buikonderzoek. Op basis van de uitkomsten van alle onderzoeken wordt een behandelplan opgesteld waarin wordt aangegeven welke middelen voor jou het meest geschikt zijn. Ook krijg je adviezen over jouw voeding en leefgewoontes. Het kan ook voorkomen dat je wordt doorverwezen naar een arts, osteopaat, fysiotherapeut, of een ander specialisme.